O nama

Mladinska knjiga d.o.o. Sarajevo dio je grupe Mladinska knjiga sa sjedištem u Ljubljani. Sve je počelo 1945. godine u Ljubljani, kada je osnovana izdavačka kuća Mladinska knjiga. Brojne knjige, priručnici, atlasi, enciklopedije, časopisi za sve uzraste najbolji su pokazatelji uspješnog rada.
Težimo tome da kao porodični izdavač širimo kulturu čitanja, podstičemo lični razvoj i zadovoljstvo svakog našeg čitaoca. U ponudi imamo više od 2000 naslova a svake godine objavimo 180 novih naslova koji su prilagođeni svim generacijama i društvenim grupama.

Mladniska knjiga svoja predstavništva ima još u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj.

Naslovi koje objavljujemo rezultat su pažljivog odabira našeg uredništva i saradnje s najvećim izdavačkim kućama, kao što su Reader’s Digest, Dorling Kindersley i dr.

Misija

Podrazumijeva  naše svakodnevne aktivnosti, temeljni cilj poslovanja, osnovno usmjerenje i ulogu Grupe MK u njenom okruženju :

U Grupi MK stvaramo i prodajemo proizvode te nudimo usluge na području obrazovanja, kulture i korištenja slobodnog vremena. Osiguravamo uspješnost na svim razinama naše djelatnosti, na radost i u korist naših stranaka i vlasnika.

Vizija

Naša svrha je da kao porodični izdavač širimo kulturu čitanja, podstičemo lični razvoj i zadovoljstvo svakog našeg čitaoca, stvaramo naslove koji su dostupni svim generacijama i društvenim slojevima. Pri ostvarivanju svoje svrhe slijedit ćemo najplemenitije vrijednosti:

  •     Odgovornost
  •     Poštenje
  •     Timski rad
  •     Poduzetnost
  •     Zadovoljstvo kupaca

BIT ĆEMO JEDAN OD NAJBOLJIH IZDAVAČA U BIH !

Rast ćemo i napredovati, objavljivati djela najboljih domaćih i stranih autora, razvijati moderan upravljački tim, stalno pratiti trendove u izdavaštvu i unapređivati i modernizovati sve perspektivne vidove prodaje. Tako ćemo stvarati sigurnost i zadovoljstvo zaposlenika te ostvarivati očekivanja vlasnika.