Home / Knjige / Romani / KNJIGA PRETPOSTAVKI I NAGAĐANJA
  • hygge
  • nekoliko ptica
  • image
  • Katalog Jesen2013
  • image
  • image
Previous Next

KNJIGA PRETPOSTAVKI I NAGAĐANJA

Email
Cijena
26,90 KM
Proizvođač:Mozaik knjiga
Opis

Simon Watson je knjižničar zaljubljen u knjige, pogotovo stare. Roditelji su mu odavno mrtvi a živi u kući koja samo što se nije srušila niz padinu. Majka, koja je mogla roniti na dah zarađivala je u cirkusu glumeći morsku sirenu, a mlađa se sestra i sama pridružila cirkusu. Jednoga dana Simon poštom primi knjigu.

Radi se o dnevniku putujuće cirkuske družine, pisanom sredinom osamnaestoga stoljeća. Uskoro, Simon otkriva da je ta knjiga na čudan način povezana sa ženama iz obiteljske loze njegove majke, cirkuskim artisticama koje su se bavile ronjenjem na dah – takozvanim morskim sirenama – i koje su se sve do jedne, uključujući i njegovu majku, utopile 24. srpnja. A onda se sestra, nakon šest godina, pojavi na vratima.
I to tjedan dana prije 24. srpnja. Radi li se o obiteljskom prokletstvu? Ako je stvar u tome, hoće li ga Simon uspjeti na vrijeme poništiti i spasiti svoju sestru?
Knjiga pretpostavki i nagađanja veličanstven je i dirljiv prvijenac autorice Erike Swyler. Čudesna je to priča o moći knjiga, obitelji i magije. Roman je s engleskoga prevela Silvija Čolić.

Broj stranica: 416
Jezik: Hrvatski
Datum izdanja: 14.10.2016
Godina izdanja: 2016
Uvez: Meka
ISBN/EAN: 9789531420587
Mjere proizvoda: 20 x 16 cm

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.