Home / Knjige / Romani / DRAŽEN- ŽIVOT I OSTAVŠTINA     
  • image
  • image
  • nekoliko ptica
  • image
  • Katalog Jesen2013
  • hygge
Previous Next

DRAŽEN- ŽIVOT I OSTAVŠTINA     

Email
Cijena
29,90 KM
Proizvođač:Mozaik knjiga
Opis

Autoriteti iz svijeta američke profesionalne košarke smatrali su europske košarkaše 1980-ih plošnim igračima čiju je pravu vrijednost teško odrediti. Dražen je promijenio to razmišljanje.

Dražen je bio veličanstven hrvatski košarkaš kojeg su talent i provokativna osobnost na terenu učinili zvijezdom na njegovu matičnom kontinentu, prije nego što je postao jedan od prvih Europljana koji su se okušali u NBA ligi. Pošto se na početku morao boriti za pravu priliku u Portlandu, njegov doprinos momčadi New Jersey Netsa podignuo je taj posrnuli klub iz pepela. Njegov status jednog od elitnih šutera lige i ugled nepokolebljiva borca na terenu pomogao je otvoriti vrata NBA lige europskim igračima.
Draženov uspjeh postao je lučonoša nade njegovim izmučenim sunarodnjacima, koji su nakon raspada Jugoslavije trpjeli u mraku ratnih strahota. Našavši motivaciju u tome, ostvario je svoj potencijal i izdignuo se do statusa zvijezde NBA lige. Međutim, u trenutku kada mu je karijera bila u usponu, njegov život tragično je prekinut u teškoj nesreći na skliskoj njemačkoj prometnici 1993. godine. Njegova strast, odlučnost i polet i dalje su nadahnuće u svijetu međunarodne košarke.
Ovo je njegova priča.

Broj stranica: 280
Jezik: Hrvatski
Datum izdanja: 12.10.2016
Godina izdanja: 2016
Uvez: Meka
ISBN/EAN: 9789531420419
Mjere proizvoda: 24 x 16 cm

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.