fbpx

GLUPI K'O TOČAK?!

Prije nekoliko dana posjetila nas je gospođa koja je kroz par anegdota slikovito i pomalo šaljivo konstatovala kako su današnji ljudi ‘u nas’ glupi i to ne bilo kako glupi, nego baš glupi k'o točak.

Na naše interesovanje zbog čega tako misli, dotična dama, koja je inače dugogodišnji kupac knjiga, ustvari željela je na šaljiv i kreativan način pecnuti “društvo” koje prema njenom mišljenju blago rečeno niti njeguje niti promovira čitanje i znanje.

Kreativne i šaljive usporedbe poput “glup k'o točak” ili “smotan k'o sajla” trebaju biti samo to – šaljiv način da se prenese upozorenje da i sami ne postanemo dijelom te definicije.

Danas se u SKENDERIJI otvara ZIMSKI SALON KNJIGE koji će trajati od 8. do 24. decembra/prosinca.

S obzirom da je najvrednije što Bosna i Hercegovina ima upravo u njenim vrijednim, dobrim i pametnim ljudima, evo idealne prilike da se svi koji dijele mišljenje dame iz ove kratke anegdote svojim očima uvjere da je kultura pa tako i pisana riječ – ljudska potreba i da se mnogobrojni stanovnici Bosne i Hercegovine itekako druže sa knjigom i zanimaju za svoj lični razvoj.

Pozivamo sve ljubitelje kulture, škole, nastavnike, učitelje, studente i radne ljude da posjete ovu tradicionalnu smotru knjiga koja nudi pregršt zanimljivih naslova!

 

Skrouz